یکی از تلخ ترین اتفاق هایی که ممکن است برای گوشی های حساس امروزی رخ دهد نفوذ آب به درون آن ها میباشد. همانطور که میدانید این مشکل به دلیل بی احتیاطی کاربر ممکن است به صورت های مختلفی اتفاق بیفتند و موجب نگرانی و ناراحتی فراوانی شود چرا که دستگاه های ضد آب هم از صدمات احتمالی چنین اتفاقی به طور کامل در امان نیستند. تماس گوشی های هوشمند با آب و یا شناور شدن آن در آب از مهم ترین دلایل خرابی آن ها محسوب میشود. در چنین مواقعی با برقراری اتصال کوتاه، احتمالا قطعات داخل گوشی دچار سوختگی خواهند شد. از این رو نمیتوان به استاندارد های ضد آبی که برای برخی گوشی ها تعریف میکنند اعتماد کامل داشت. جالب است بدانید آیفون 7 که به داشتن ویژگی سالم ماندن در مدت 30 دقیقه در عمق 1 متری از آب معروف است تحت گارانتی مشکلات آب خوردگی شرکت اپل قرار نخواهد گرفت. حال این سوال پیش می آید که اگر گوشی تلفن همراه ما دچار مشکل آب خوردگی شود چه راه هایی برای نجات آن پیش رو داریم؟ و اصلا تعمیر گوشی آب خورده چگونه است؟ با ما همراه باشید چون در ادامه ی این مقاله قصد داریم تمام راهکار های ممکن در زمان بروز این اتفاق و تعمیرات موبایل را بررسی کنیم.
با گوشی آب خورده چه کار کنیم؟
ضمن توصیه ی دقت لازم برای پیشگیری از رخ دادن چنین اتفاقی، لازم است بدانید که اگر به هر دلیل گوشی شما در آب غوطه ور شود، به علت کم بودن وقت برای مراجعه ی به مراکز تعمیر جهت تعمیر گوشی آب خورده ، لازم است هرچه سریع تر دستگاه خود را از آب خارج کنید. پس از خارج سازی گوشی از آب لازم است هر چه سریع آن را خاموش کنید.
اگر باتری گوشی قابلیت جدا شدن از دستگاه را دارد حتما این کار را انجام دهید. اگر باتری جدا نمیشود از دکمه ی پاور آن برای انجام این کار استفاده کنید. بعد از خاموش کردن گوشی نسبت به تمیز کردن و خشک کردن آن تا جایی که امکان دارد، اقدام کنید. سعی کنید این کار را با سرعت انجام دهید چرا که هر لحظه امکان بیشتر شدن آسیب هم چنان وجود دارد. سپس سایر قطعات از قبیل سیم کارت و رم میکرو اس دی را از گوشی خود جدا کنید و آن ها را تمیز کنید.
اقدامات لازم پس از خشک کردن گوشی آب خورده
پس از خشک کردن حتی الامکان گوشی لازم است قطعات داخلی آن مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. اگر آب به قطعات داخلی نفوذ نکرده باشد میتوانید همچنان به نجات آن امیدوار باشید. البته اگر در زمینه ی باز کردن قطعات گوشی تخصص کافی ندارید لازم است هر چه سریع به مراکز تعمیر گوشی آب خورده مراجعه کنید. اما اگر دستگاه را باز کردید و احساس کردید قطعات تشکیل دهنده ی آن نم دار میباشند، از یک پارچه ی تمیز و خشک برای پاک کردن آن استفاده کنید.
لازم است بدانید در صورت خشک کردن گوشی با سشوار حتما از باد سرد آن استفاده کنید و به هیچ عنوان از باد گرم جهت چنین کاری استفاده نکنید. بعد از انجام این مراحل باید برای مدت 24 تا 48 ساعت گوشی خود را در ظرف برنج قرار دهید تا خیالتان از بابت خشک شدن کامل آن راحت شود. لازم به ذکر است که این مراحل به منزله ی حل مشکلات احتمالی پیش آمده نمیباشد اما در برخی موارد کمک کننده است.